Username:    Password:        Click Here to Signup     Forgotten Password
http://kemo.tv/PAPKA/kemofff.jpg
Форуми
Откриха странни символи при разкопки в Йерусалим
kemo
пт дек 09 2011, 10:20

съобщения: 12310
Регистриран: нд юни 08 2008, 08:14
{LOCATION}
При разкопки в Йерусалим археолози откриха загадъчни знаци, издълбани във варовик на близо 3 000 години.

По време на разкопки в Йерусалим бяха открити мистериозни надписи, за които се предполага, че са оставени най-малко преди няколко хиляди години. Надписите са издълбани дълбоко в камъните и са написани на език, който към момента не може да бъде идентифициран по никакъв начин. За момента учените нямат ни най-малка представа какво пи?е и кой е издълбал посланията, предаде Gizmodo.

V-образните символи са издълбани в пода на стая, открита при разкопки в свещения град. Символите са издълбани доста надълбоко и са със значителни размери. В стаята няма нищо, което да подсказва какво може да означава откритието, а и при преди?ни археологически разкопки не са били намирани подобни обекти, за да бъде направено сравнение или някакви изводи.

„Маркировката е много странна и е доста интригуваща. Никога досега не съм виждал нещо подобно.”, е заявил Ели Шукрон, известен израелски археолог, който е един от ръководителите на разкопките.

Някои от керамичните съдове, открити в стаята с мистериозните знаци подсказват, че за последен път в помещението са влизали хора 800 години преди новата ера или преди близо 3 000 години. По това време районът е бил управляван от юдейски владетел, но самите надписи биха могли да са доста по-стари.

Местоположението на знаците показва, че те са били важни, а и близо до тях е открит обработен камък, който напомня на олтар. Археолозите са толкова ?окирани от намереното, че са пуснали информация за него във Facebook с надеждата някой случаен потребител да даде полезна идея какво може да означава откритието.


Обичам да натискам копчета

Човек винаги оставя диря па макар понякога и кафява !
Уебсайт
 

Иди:     Най-отгоре

e107Community: e107Styles : e107Coders : e107faq : e107Themes : e107.org : e107.net : GreyCube.com : Infade.net
Време за изпълнение: 0.0648 сек., 0.0161 от тях за заявки. Сървър памет: 2,711kb